Телешко месо с лук, гъби и картофи

24/10/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 077
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 гр.
  • картофи - 1 кг.
  • мариновани гъби - 1 голямо бурканче
  • лук - 7 - 8 малки
  • моркови - 2 бр.
  • грах - по желание
  • лимон - 1/2 по желание
  • сол
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - няколко зърна (по желание)
  • олио - малко
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото на парчета. Картофите нарязваме на средно големи кубчета. Лука слагаме на целите главички или ако са по-големи, ги режем на половинки. Лимона и морковите режем на малки кубчета.

Слагаме всичко в гювеча. Слагаме солта, червения пипер и зърната черен пипер. Наливаме малко олио и наливаме вода.

Слагаме в печката за около час и половина-два. После може да махнем капака и да върнем ястието в печката да се позапече леко отгоре.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар