Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче в средата. Вътре сложете маята, захарта, солта и олиото. След което започнете да добавяте постепенно водата и омесете гладко тесто.
Готовото тесто покрийте с кърпа и оставете да втаса.
Когато е готово, го размесете върху набрашнен плот и го разделете на 10 топки.
Всяка топка разточете на тънка питка и изпечете от двете страни на тиган или сач.
Нарежете магданоза, лука и рулцата от раци на ситно, яйцата сварете и настържете и започнете реденето на рулата.
Сложете две кърпи на плота и върху всяка поставете питка. Намажете ги със сметана и редувайте продуктите: първият ред може да е с рулца, вторият - с магданоз, третият - с лук, четвъртият - с яйца, но всяка питка трябва да е намазана със сметана. За едно руло използвайте по пет питки.
Така получените тортички навийте на рула с помощта на кърпите, поставете в чиния и оставете да стегнат в хладилник за няколко часа, след което нарежете и сервирайте.
Ястието е подходящо за предястие, а също и за основно, а защо не и за закуска!
Добър апетит!