Месни мекички

24/10/2017
"Тези мекички май е най-подходящо да се поднасят със студена биричка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 188
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 300 - 400 г
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • сода - щипка
  • свинска кайма - 250 - 300 гр
  • олио - за пържене
  • лук - 1 глава
  • подправка за кайма
* мерки и количества
Шницели

Начин на приготвяне

В съд смесваме киселото мляко и яйцето. Разбъркваме добре, като към тях добавяме на части пресятото брашно, солта, захарта и содата за хляб. Отново разбъркваме и оставяме на страна.

В друг съд поставяме каймата и подправката за кайма, както и нарязания лук.

След като добре сме омесели каймата, смесваме заедно тестото и плънката заедно.

Загряваме олиото в тиган и с лъжица пускаме от сместа, като оформяме малки палачинки.

Пържим ги от двете страни, докато станат готови.

Поставяме ги върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар