Хляб с лимец

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
142
383
252
241
1
25/10/2017
"Изпитана рецепта за полезен хляб, който трябва да присъства на трапезата във всеки дом "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 319
  • Преглеждания за месеца328
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • вода - 2 водни чаши (пълни догоре)
  • мая - 1/2 кубче жива
  • брашно от лимец - 420 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мас - 2 с.л.
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
  • слънчогледови семки - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме водичката леко, да не е гореща. В нея слагаме маята, сол, захар, ленено семе и половината брашно.

Оставяме на топло за 20 минути да шупне. Сместа удвоява обема си. След това добавяме маста и останалото брашно.

Замесваме тесто, което е лепкаво. Прехвърляме във формата за печене и поръсваме със семки отгоре.

Оставяме 20 минути да втаса отново и печем 40 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар