Оризов сладкиш с ванилия

Dark AngelDark AngelНовак
22/08/2012
"Оставете всичко и елате да хапнете едно парче оризов сладкиш с ванилия, и рецептата ще ви дадем "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8-9 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 996
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото в съд на котлона, като добавите пръчката канела и остърганата шушулка ванилия + самата шушулка. Щом се загрее, разтворете в него 150 г захар. Добавете ориза и оставете да ври на тих огън, докато оризът поеме млякото, като разбърквате често и внимателно.

Оставете млякото с ориз да изстине и извадете от него шушулката ванилия и канелата. Объркайте го със стафидите и разбитите жълтъци от яйцата. Отделно разбийте белтъците с щипка сол и внимателно объркайте към останалата смес.

Карамелизирайте 2 с.л. захар на дъното на формата за печене. Върху карамела сипете оризовата смес и сложете сладкиша да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 20 минути. Поднесете оризовия сладкиш с ванилия охладен и нарязан на парчета.

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ммм
ммм
22.04.2014 13:53
Оризът предварително се вари малко само в чиста вода,докато я поеме и набъбне леко.После се слага в млякото да се свари до готовност.Така се скъсява времето за приготвяне.
2
1