Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с червени чушки, лук и моркови

Телешко с червени чушки, лук и моркови

Телешко с червени чушки, лук и моркови4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко - 400 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2.с.л.
  • червени чушки - 4 бр.
  • лук - 2 главо
  • моркови - 3 бр.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • ракия - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на малки кубчета телешкото месо.

Джинджифила, соевия сос и ракията смесваме в съд, като след това поставяме нарязаното телешко за 1 час да се маринова.

Почистваме чушките от семената и ги нарязваме на квадратчета. Лука нарязваме на колелца, аморковите - на пръчици.

В тиган загряваме 1 с.л. олио и поставете чушките.

Запържваме ги, като разбъркваме често, докато не станат хрупкави.

Изваждаме и на тяхно място поставяме морковите, като разбъркваме. Отцеждаме и ги слагаме при чушките.

В тигана запържваме и телешкото месо, когато месото е готово, добавяме червените чушки, морковите и лука.

Разбъркваме и оставяме на котлона за 2-3 мин да се смесят вкусовете.

Сервираме, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка: