Начин на приготвяне
Първо овкусете каймата със сол, черен пипер и кимион. Добавете майорана и наситнените зелен лук, кромид лук и магданоз.
Разбийте едно цяло яйце и белтъците на останалите две яйца (жълтъците оставете за намазване) и добавете към каймата.
Омесете я хубаво и я оставете в хладилник за 30 минути. След това добавете каперсите и отново я омесете.
Корите за баница нарежете на еднакви квадрати. Намажете ги с помощта на четка с разбитите жълтъци и застъпете по два квадрата кръстовидно.
Прехвърлете в тавичка за мъфини, предварително намазана с малко олио.
С намокрени ръце оформете от каймата сплескани плоски кюфтенца и сложете в корите за баница. Във всяко кюфтенце направете гнездо, за да се чукнат в него по-късно пъдпъдъчите яйца.
Сложете тавичката в ниската част на предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
Когато каймата е почти готова, извадете тавичката и чукнете по едно пъдпъдъче яйце във всяко кюфте.
Преместете я в средата на фурната и печете до забулването на яйчицата.
Букетчетата от кайма и пъдпъдъчи яйца в кори за баница са готови.