Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шишчета»Патешки сърчица на скара

Патешки сърчица на скара

Патешки сърчица на скара
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Заключете врата, че като надушат скарата, всички ще искат да опита от тези вкусни патешки сърчица"

Необходими Продукти

  • патешки сърца - 1 кг
  • кебапчета - 10 бр. (пилешки или свински)
  • соев сос - 1 к.ч. тъмен
  • мед - 1 с.л
  • кетчуп - 1 с.л
  • подправка за пиле - 1 ч.л
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - 1 к.л
  • олио - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешките сърца и ги разцепете, разбъркайте кетчупа с меда и соевия сос, добавете и останалите подправки.

Хубаво омесете сърцата в маринатата и ги оставете в хладилник да се мариноват.

Намокрете дървените шишчета и нанижете кебапчетата и сърцата.

Можете да използвате домашна кайма и да я оформите стегнато по шишчетата.

Печете на добре загрята скара или барбекю. Гарнирайте с лимон и чушка.

Патешките сърчица на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: