Адана кебап по нашенски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Адана кебап по нашенски
Снимка: Зори
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Хайде да видим дали ще одобрите класическия Адана Кебап, но приготвен по нашенски"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 300 г
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • чушка - 1 бр., предварително изпечена и обелена
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • люта чушка - 1 бр. зелена
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, магданозът и чушките се нарязват на много ситно. Смесват се с каймата, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Добавя се размекнатото масло и каймата се омесва много добре, след което се оставя за няколко часа да се овкуси.

Овкусената кайма се нанизва на шишове, като се притиска с ръце, за да стане кебапът тънък и добре разпределен по шиша.

Изпичат се на скара на дървени въглища, скара на ток или грил тиган.

Кебапът се сервира в компанията на сезонна салата по избор.

Адана кебапът по нашенски е готов.

Ако обичаш месните специалитети, опитай непременно и рецептите ни за винен кебап, вкусен тас кебап или този друсан кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: