Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Вкусни тиквени охлюви

Вкусни тиквени охлюви

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Вкусни тиквени охлюви
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Напразно се мъчите с диети и ограничения, когато на света съществуват такива вкусотии като тези тиквени охлюви"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 50 г
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • тиквено пюре - 200 г
  • брашно - около 4 ч.ч.
  • плънка
  • масло - 60 г
  • кафява захар - 0, 5 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • стафиди - за поръсване
  • пудра захар - за поръсване на охлювите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете солта, разтопеното масло, разтворените мая и захар в прясното мляко. Добавете тиквеното пюре, разбъркайте и замесете меко тесто. Поставете го в намаслена купа, завийте купата със стреч фолио и оставете за 90 минути да втаса на топло.

Върху леко намаслен плот разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 1 см.

За плънката разтопете маслото, добавете захарта и канелата. Намажете кората със сместа, поръсете със стафидите и навийте на руло. Нарежете рулото на 12 части и ги наредете в тава, постлана с хартия за печене, едно до друго.

Оставете за 30 минути на топло да втаса и поставете тавата в предварително нагрята на 190 градуса фурна, печете за около 30 -35 минути.

Готовите охлюви още топли поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: