Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, добавете солта, разтопеното масло, разтворените мая и захар в прясното мляко. Добавете тиквеното пюре, разбъркайте и замесете меко тесто. Поставете го в намаслена купа, завийте купата със стреч фолио и оставете за 90 минути да втаса на топло.
Върху леко намаслен плот разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 1 см.
За плънката разтопете маслото, добавете захарта и канелата. Намажете кората със сместа, поръсете със стафидите и навийте на руло. Нарежете рулото на 12 части и ги наредете в тава, постлана с хартия за печене, едно до друго.
Оставете за 30 минути на топло да втаса и поставете тавата в предварително нагрята на 190 градуса фурна, печете за около 30 -35 минути.
Готовите охлюви още топли поръсете с пудра захар.