Телешко с кашу

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
934
1k
1
Телешко с кашу
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
29/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
"Специалитет за скъпи гости, които искате да почерпите с най-вкусното телешко на света"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със стрити кубчета телешки и зеленчуков бульон, малко червен пипер и се подрежда в плик за печене.

Добавят се нарязани скилидки чесън, дафиновия лист, по 10-на зърна кориандър и черен пипер и три пълни супени лъжици сурово кашу.

Залива се с топлата вода и олио и пликът се затваря. Пече се на 200 градуса за 50 минути.

Ако искате да направите поднасянето на това телешко по-забавно, предлагам да изпечем от тесто един рог на изобилието.

С готовото хлебно тесто от магазина ще се справим лесно.

Разточете от тестото лист с дебелина 3-4 мм и го нарежете на ленти с ширина 2 см. Предварително трябва да си направим фунийка от твърда хартия /картон/, която се облича с алуминиево фолио. Острияt край се подкривява, за да се оформи като рог.

Намажете фунията отвън обилно с краве масло. Вече готовата фуния се облепва с лентите от тесто, като завивайки ги, се застъпва част от тях. Тестото се намазва с жълтък и се изпича в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Напълнете рогчето със задушеното телешко месо.

Гарнирайте със сурова зелена чушка - рог, пълен с печен патладжан, овкусен със сол, оцет и олио, пълнени доматчета със смес от крема сирене и заквасена сметана и задушени броколи в малко вода и олио с копър.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: