Начин на приготвяне
Телешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със стрити кубчета телешки и зеленчуков бульон, малко червен пипер и се подрежда в плик за печене.
Добавят се нарязани скилидки чесън, дафиновия лист, по 10-на зърна кориандър и черен пипер и три пълни супени лъжици сурово кашу.
Залива се с топлата вода и олио и пликът се затваря. Пече се на 200 градуса за 50 минути.
Ако искате да направите поднасянето на това телешко по-забавно, предлагам да изпечем от тесто един рог на изобилието.
С готовото хлебно тесто от магазина ще се справим лесно.
Разточете от тестото лист с дебелина 3-4 мм и го нарежете на ленти с ширина 2 см. Предварително трябва да си направим фунийка от твърда хартия /картон/, която се облича с алуминиево фолио. Острияt край се подкривява, за да се оформи като рог.
Намажете фунията отвън обилно с краве масло. Вече готовата фуния се облепва с лентите от тесто, като завивайки ги, се застъпва част от тях. Тестото се намазва с жълтък и се изпича в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.
Напълнете рогчето със задушеното телешко месо.
Гарнирайте със сурова зелена чушка - рог, пълен с печен патладжан, овкусен със сол, оцет и олио, пълнени доматчета със смес от крема сирене и заквасена сметана и задушени броколи в малко вода и олио с копър.
Коментари