Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта с моркови и шоколадов крем

Торта с моркови и шоколадов крем

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Торта с моркови и шоколадов крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Първото парче е за дегустация, но третото вече си е чиста лакомия, от нас да го знаете"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за крема
  • крем - 1 пакет шоколадов
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л. с връх
  • прясно мляко - 1 литър
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер много добре до побеляване. Прибавя се на струйка олиото, а после прясното мляко при непрекъснато бъркане.

Прибавя се пресятото брашно, което е смесено с канелата, бакпулвера, содата и солта, и отново се разбърква добре. След тях се прибавят орехите и накрая настърганите на ситно моркови.

Сместа се пече на два блата, върху хартия за печене или в намаслена тавичка, посипана с брашно, което изтупваме след това много добре. Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. В края на печенето градусите се увеличават на 230.

Към сухия крем се прибавя пресятото какао и захарта, и се разбъркват. После се разбива според указанията, написани на пакетчето.

Когато млякото заври го сваляме от котлона и се прибавя сместата при непрекъснато бъркане. После връщаме тенджерата на котлона докато кремът се сгъсти. Прибавяме маслото.

В подходяща чиния се слага единят блат, който е студен и се маже с горещия крем. Отгоре се поставя вторият блат и се маже с крема. Тортата се маже и странично с него.

Украсата е според предпочитанията. Аз само я сресах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: