Домашни еклери с крем

30/10/2017
Диляна
отДилянаНовак847
"Единственото по-хубаво нещо от домашния еклер са ... дузина домашни еклери "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 918
  • Преглеждания за месеца379
  • Преглеждания за седмицата88
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете водата и олиото. Оставете да заврат и добавете брашното като бъркате непрекъснато. Получава се гъста смес. Отстранете от котлона.

След като сместа изстине се добавят едно по едно яйцата, като след всяко яйце се разбърква. Сместа става гъста и лепкава. В намаслена или покрита с хартия за печене тава се поставя с лъжица от тестото за еклери.

Не е нужно специално оформяне, защото при печенето еклерите заемат своята форма. Еклерите се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути.

Брашното се размива с малко вода и се прецежда, за да няма бучки. Млякото със захарта се слагат на котлона и след като заврат на тънка струя се добавя и кашата от брашно. Добавя се и маслото.

Бърка се внимателно, за да не загори и да се получи гладък крем. Маха се от котлона и се добавят ванилиите.

Поизстиналите еклери се разрязват по средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем. Крема няма опасност да се разтече, защото еклерите се слепват.

Готовите еклери се поръсват с пудра захар или със заливка от шоколад.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар