Ладийки от патладжан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ладийки от патладжан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-4
"Затворете очи и се насладете на богатия вкус на тези патладжанени ладийки, после още веднъж, и още веднож и още веднъж"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сирене - 100 г краве
  • синьо сирене - 100 г
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • домати - 3 броя, малки, за консерви + 1 голям
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • риган - 1 ч.л. сух
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капаче на двата патладжана по дължина. През получилия се дълъг отвор издълбайте вътрешността им. Посолете патладжаните вътре и ги оставете за 20 минути. След това ги измийте, подсушете, полейте ги с малко зехтин и ги сложете да се изпекат във фурната за около 20 минути. Печете на 200 градуса в тава, застлана с хартия за печене.

През това време накълцайте лука и вътрешността на патладжаните. Загрейте малко мазнина и ги запържете. Щом омекнат, добавете скълцания чесън и нарязаните на ситно доматчета (малки, за консерва). Щом патладжанът омекне и течността се поизпари, снемете сместа от котлона и разбъркайте със нарязания магданоз, натрошените сирена, ригана, черен пипер и сол на вкус.

Напълнете запечените патладжани с плънката. Отгоре сложете кръгчета от големия домати и върнете ладийките от патладжан да се доизпекат до приятен загар, за още около 15 минути. Сложете по парче кашкавал и върнете във фурната, докато се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
43
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена
Елена
Едно от най-вкусните вегетариански ястия!!!!Благодаря за тази рецепта!
08.09.2013 19:17
Ива
Ива
Рецептата е страхотна, много я харесахме вкъщи и днес смятам да я направя отново :)
04.09.2012 18:15