Зеленчукова яхния с кюфтета

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
25/08/2012
"Откакто лекарят каза да наблягаме повече на зеленчуците, се налага да ги маскираме под кюфтенца "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 636
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с накълцания магданоз, яйцето и подправките. Оставете в хладилника за 30 минути.

Загрейте олиото в тенджера и запържете последователно нарязаните ситно лук, моркови, а след тях и почистените и нарязани картофи.

Объркайте, за да се запържат леко и долейте зеленчуков бульон, до 1 пръст над продуктите.

Оформете кюфтета от каймата и ги пускайте във врящата яхния. При нужда долейте още малко бульон. Добавете захарта, сол и черен пипер, както и граха.

Оставете яхнията да ври под капак, докато кюфтетата се сготвят. Накрая сгъстете соса по желание с 1 с.л. размито нишесте.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар