Супа с грахови кюфтенца

Супа с грахови кюфтенца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Уникална супа, която завладява с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • грах - 300 г от консерва
  • картофи - 7 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • яйца - 1 бр.
  • масло - колкото орех
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се слагат в подсолена вода да се сварят. Грахът се слага в гевгир да се изцеди.

Отделят се няколко зърна, а останалите се прехвърля в купа.

Към тях се добавят два броя от сварените картофи и всичко се намачква с преса за картофи. Прибавят се галетата, черният пипер, сол и яйцето. Разбърква се и се оформят малки кръгли грахови кюфтенца.

Овалват се в брашно и се пържат в горещо олио. Изваждат се върху кухненска хартия.

Останалите картофи се прехвърлят в купа и се намачкват с преса за картофи, като постепенно се добавя от горещия бульон до желаната гъстота.

Накрая се слага маслото, черен пипер и се разбърква.

Зеленчуковата супа се с граховите кюфтенца и няколко зърна грах.

Супата с грахови кюфтенца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: