Маслени кроасанчета

ДаниелаДаниела
Новак
1
Маслени кроасанчета1 / 2
02/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • мая - 40 г
  • брашно - 4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. нискомаслено
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 1 ч.ч. растително
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • олио - за намазване на тавата
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвате изпълнението на рецептата, като загрявате леко 1 чаена чаша вода /водата, в която разтваряте маята трябва да е хладка, защото в противен случай тестото няма да втаса /. Слагате я в една купа и в нея разтваряте маята.

Добавяте 1 ч.ч. брашно, разбърквате леко докато се разтвори маята и оставяте да втаса. Разбивате с миксер захарта и маслото, което трябва да бъде със стайна температура, до получаване на бял пухкав сняг. Добавяте яйцето и продължавате да разбивате. Слагате и тестото, след като вече е втасало.

Прибавяте и останалото количество прясно мляко и брашно и разбърквате до хомогенизиране на всички съставки. Добавяте малко сол и омесвате тестото с ръце.

С помощта на четка намазвате една купа с малко олио. Слагате в нея тестото и покривате купата със стреч фолио. Оставяте в хладилника за около 2-3 часа.

След като тестото увеличи обема си 2-3 пъти, изваждате от хладилника. Поръсвате кухненския плот с малко брашно и разточвате кора от тестото с дебелина не повече от 1 см. Нарязвате разточената кора на малки триъгълничета.

Навивате триъгълничетата от основата към върха им и оформяте кроасаните. Слагате на дъното на тавата хартия за печене. В една купа разбивате 1 яйце с помощта на вилица. С разбитото яйце намазвате кроасаните и ги нареждате в тавата за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. След като придобият златист цвят ги изваждате. Нареждате ги в поднос и сервирате готовите маслени кроасанчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: