Постен гулаш с гъби

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Постен гулаш с гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Не само ще го опитате, но и ще повторите, че даже потретите - обзалагаме се"

Необходими Продукти

  • печурки - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 2 глави големи
  • домати - 4 бр.
  • червен пипер - 1 пълна с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • картофи - 10 бр. малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете гъбите на филийки, чушката на тънки ленти, а лука на тънки полумесеци.

Обелете и нарежете доматите на малки резени.

Нагрейте олиото и запържете лука и чушката за 3-4 минути на бавен огън. Добавете гъбите и запържете за още толкова минути.

Прибавете доматите, червения и черен пипер, оставете да се вари в продължение на 15 минути, под капак на слаб огън докато остане на мазнина.

Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода за 20 минути.

Сервирайте гулаша, като гарнирате с варени картофи и поръсите с ситно нарязан магданоз.

Постният гулаш с гъби е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: