Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Месно руло с гъби и нахут

Месно руло с гъби и нахут

Месно руло с гъби и нахут
Снимка: Веселина Константинова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ако сте взели по-голяма чиния, не слагайте повече гарнитура, а си отрежете още малко от това месно руло с гъби и нахут"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • универсална подправка - подправка за кайма
  • нахут - 100 г
  • печурки - 300 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • кашкавал - 150 г
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа, чукнете яйцето и овкусете с подправката. Омесете каймата до еднородност.

Загрейте олиото. Добавете нарязаните гъби и зеленчуци. Задушете докато омекнат. Охладете сместа.

Разстелете каймата върху найлоново фолио. Сложете равномерно от плънката, посипете с нахут и настърган кашкавал, след което завийте на руло.

Застелете дъното на тава за печене с домакинска хартия. Внимателно прехвърлете соленото руло.

Сложете тавата в загрята фурна и изпечете до кафеникав загар. Преди да поднесете, нарежете на парчета.

Месното руло с гъби и нахут е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: