Начин на приготвяне
За кюфтетата:
В купа смесваме каймата заедно с нарязаните на ситно кренвирш, топено сирене и лук. Овкусяваме с подправките и добавяме яйцето и накиснатата филия хляб.
Омесваме добре, оставяме да престои за 30 минути в хладилник, след което оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим в сгорещеното олио.
За омлетите:
Първо приготвяме плънката, като в купа смесваме изварата със ситно нарязаните магданоз и чесън + счуканите орехи. Овкусяваме със сол.
След това приготвяме омлетите. Един омлет се прави от 2 разбити яйца + 20 мл. вода. Така приготвено се изсипва в тиган с разтопено масло и се пържи докато започне да се отлепя от тигана (като палачинка). Омлетът се пържи едностранно.
Готовия омлет се прехвърля в чиния и към него се добавя плънката. Навива се или се прегъва на две.