Начин на приготвяне
Гъбите се измиват добре и се нарязват на дребно. В тенджера се разтапя маслото и се добавят нарязаните гъби.
Оставят се на котлона да омекнат и да си пуснат водата, като от време на време се разбъркват. През това време в друга тенджера сваряваме прясно мляко.
Когато гъбите са готови (след 15-20 минути) ги овкусяваме със сол и добавяме 1 ч.ч. вода. Към тях сипваме и прясното мляко.
Супата се подправя с предварително разбъркан в малко разтопено масло червен пипер и 3-4 скилидки чесън. Оставя се още 5 минути на котлона и след това вашата гъбена супа тип шкембе с кладница е готова.
Опитай и класическата шкембе чорба или опитай другите ни рецепти с кладница.
Коментари