Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постна яхния с праз и броколи

Постна яхния с праз и броколи

Постна яхния с праз и броколи
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Не е трудно да приготвиш вкусна постна яхния с праз и броколи, трудно е да не отидеш да си сипеш за трети път, защото много ти е харесала"

Необходими Продукти

  • броколи - 300 - 400 г
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • къри
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - пресен
  • доматено пюре - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза, измиваме и нарязваме. Броколите измиваме и накъсваме на розички.

В олио слагаме нарязания праз, ръсваме сол, къри и черен пипер на вкус. Наливаме вода (2 к.ч.) и задушаваме да омекне.

Когато остане на мазнина и започне да се запържва, ръсваме червен пипер и брашно. Наливаме с непрекъснато разбъркване топла вода (3 ч.ч.).

Оставяме яхнията да се вари наколко минути (приблизително 10-15 минути) и прибавяме розичките броколи и нарязан пресен магданоз.

Продължаваме готвенето и като омекнат продуктите сипваме и доматено пюре (2 ч.л. или повече по вкус).

Варим яхнията до предпочитаната гъстота. Може да доливаме вода по време на готвене или да сгъстим с още малко брашно, разтворено в малко вода.

Постната яхния с праз и броколи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: