Пълнени чушки с пилешко

03/11/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"И вие ли се влюбихте в тези пълнени чушки с пилешко от първата хапка "
Приготвяне60 мин.
Готвене75 мин.
Общо135 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо556
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • камби - 9 бр. зелени
  • пилешко месо - 500 г
  • картофи - 300 г
  • лук - 2 глави червен
  • чушки - 2 бр. червени
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, дръжките им се изрязват във вид на шапка и се оставят да се отцедят.

Картофите се нарязват на кубчета, пилешкото се реже на хапки, лукът и червените чушки се нарязват на дребно. В тиган се загрява олио, изсипват се картофките, посоляват се и леко се поръсват с черен пипер.

Запържват се до леко зачервяване. После се запържват лука и червените чушки, а накрая и пилешкото.

В дълбока купа се смесват всички изпържени продукти, овкусяват се на вкус.

В тиган отново се загрява олио и се запържват съвсем леко камбите от всички страни, като леко се посоляват от вътрешната страна, включително и шапките.

Нареждат се в тава, пълнят се с приготвената смес, слага се по един резен домат, захлупват се с шапките и се пекат в загрята фурна на 200 градуса, докато хванат коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар