Желе от къпини

26/08/2012
"Неизядените къпини задължително направете на желе - да си имате за после "
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 842
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • къпини
  • захар - 1 кг за 1 л сок
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте къпините и ги сипете в тава. Залейте ги с вода, колкото да ги покрие. Сложете ги да се варят за 20 минути, като първоначално се варят на слаб котлона, с около 15-тата минута - на силен.

Къпините трябва добре да си пуснат сока. След това прецедете плода и сока през тензух или двойна марля.

Сложете го да ври в друг съд за 5 минути и добавете захарта. Щом започне да се сгъстява, добавете лимонтузуто.

Добре сгъстеното желе от къпини снемете от котлона и още горещо разсипете в бурканчета, които добре се затварят.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар