Замразяване на карфиол

Borislava DimitrovaBorislava DimitrovaПомощник Готвач14213361
04/11/2017
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 228
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава
  • вода
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола. Накъсваме го на розички.

Слагаме водата да заври на котлон. Прибавяме 2 лъжици морска сол. Приготвяме и друга купа със студена вода.

В тенджерата слагаме от карфиола. Като заври засичаме 4 минути. След това го вадим с решетъчна лъжица и потапяме в студената вода. Така спираме варенето.

След като изстине го вадим и отцеждаме.

След това слагаме в торбички и замразяваме. Така приготвения карфиол ползваме до 9 месеца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар