Начин на приготвяне
Разтопете 50 г масло на дъното на формата, в която ще печете кейка. Поръсете отгоре с малко захар равномерно и подредете почистени и сухи малини плътно.
Разбийте яйцата със захарта на гладък крем и добавете останалото масло. Отново разбийте хубаво и прибавете прясното мляко, ванилията и постепенно пресятото брашно с бакпулвера. Готовата смес за сладкиша сипете върху малините.
Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 40–50 минути, като накрая проверете дали е готов с клечка за зъби.
Готовия плодов сладкиш оставете да се охлади леко и го обърнете върху поднос.
За ореховия пясък разбъркайте смлените орехи с какаото, 1 с.л. пудра захар, разтопените 2 с.л. масло и няколко пресни малини. Трябва да се получи ронлива, но мека смес. Разпределете я върху обърнатия плодов сладкиш.
Коментари