Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Безглутенов сиропиран сладкиш

Безглутенов сиропиран сладкиш

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Безглутенов сиропиран сладкиш
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вкусен комплимент към онези, които имат непоносимост към глутен"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • сол - 2 щипки
  • орехи - 200 г смлени
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • захар - 5 с.л.
  • За сиропа
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • мандарини - сок от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме заедно с 1 щипка сол на гъста пяна, която при обръщане не се стича.

Жълтъците разбиваме заедно със захарта и щипката сол до светложълт крем. Започваме постепенно да добавяме белтъчната пяна към жълтъците, като разбъркваме внимателно.

Когато се получи хомогенна смес сипваме 2/3 от смлените орехи и бакпулвера и разбъркваме.

Изсипваме сместа в правоъгълна тава, която предварително сме покрили с намаслена хартия за печене.

Печем в загрята фурна за около 10-15 минути, докато печивото стане приятно кафеникаво. Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади.

За сиропа сипваме кафявата захар и водата в тенджерка и загряваме на котлона. Варим 3 минути и добавяме изцедения сок от мандарина. Варим още 2-3 минути и отместваме от котлона.

Нарязваме изстиналия сладкиш на квадрати и го заливаме с горещия сироп. Веднага поръсваме отгоре с отделените смлени орехи.

Оставяме сиропирания сладкиш за 2-3 часа да попие сиропа и сервираме.

Безглутеновият сиропиран сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: