Панирани пилешки филета със сусам
Pohovani pileći filei sa susamom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Панирано Пиле»Панирани пилешки филета със сусам

Панирани пилешки филета със сусам

ДесиславаДесислава
Новак
224420
Панирани пилешки филета със сусам
Снимка: Десислава
1 / 3
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Грабвайте бирата и извайте - днес сме на тема панирани филенца със сусам и си търсим събеседник"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 700 г (от гърди)
  • За маринатата
  • сол - 1 непълна с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 к. л.
  • олио - 3 с.л.
  • ром - 1 с.л.
  • За панировката
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • бира - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сусам - 10 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • галета
  • олио - за пържене
  • За соса
  • цедено мляко - 200 г
  • чесън
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на тънки лентички. Добавяме продуктите за маринатата и овалваме филетата в тях.

Оставяме в хладилник за 1 час. След това разбиваме яйцата със солта и черния пипер.

Добавяме бирата, олиото, брашното и сусама. Получава се каша с консистенцията на боза.

Объркваме филенцата в панировката и ги овалваме в галета. Пържат се в силно нагорещено олио.

След това приготвяме соса за панираното пиле, като слагаме млякото в купичка и добавяме счукания със сол чесън и нарязаният на ситно копър.

Панираните пилешки филета със сусам са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: