Охлюви яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
28/08/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 394
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте охлювите с хладка вода и сложете да се варят в достатъчно количество вода. Сварете ги, докато започнат лесно да се вадят от черупките.

След това ги извадете всички от черупките, като ги пуснете преди това в студена вода. По желание изрежете краищата на опашките.

В мазнината запържете нарязания ситно лук. Добавете доматеното пюре, сол, черен пипер, дафиновите листа, лъжица оцет и размитото в малко вода брашно. Разбъркайте и долейте виното.

Отново разбъркайте и след малко долейте водата. Оставете сосът да поври 10 минути и сипете охлювите. След 15 минути охлювите яхния е готова.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар