Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете мекото масло и отново разбийте на крем.
Прибавете на струя при непрекъснато бъркане лимоновия сок, накрая добавете и настърганата на ситно ренде лимонова кора.
Смесете пресятото брашно с бакпулвера, добавете го към кремообразната яйчена смес на етапи, замесете тесто. Поставете тестото в найлонов плик, а плика в хладилник за 60 минути.
Върху леко набрашнен плот разточете тънка кора. Изрежете тестото с избраните от вас фигури за коледни сладки.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 10 минути.
Напълно охладените коледни бисквити, слепвате две по две с конфитюр по ваш избор. Готовите оформени слепени сладки поръсете леко с пудра захар.
Домашните коледни линцери са готови.
Коментари