Начин на приготвяне
Маята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л. брашно.
Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти, като от яйцето ще използваме само белтъка. Бъркаме с лъжица и доомесваме на ръка докато получим меко, но нелепнещо тесто.
Тестото се оставя на топло, за да удвои обема си. В загрято олио запържваме ситно нарязания праз, чушка, морков и гъби.
Когато зеленчуците омекнат добавяме каймата и пържим докато каймата стане на трохи, добавяме подправките и сваляме от котлона.
Втасалото тесто се разточва на набрашнен плот в кръгла форма с дебелина 5 мм. Когато вече сме готови с разточеното тесто по краищата му, но на 3 см разстояние, разпределяме плънката във формата на кръг, като в средата да се вижда празен кръг от тесто.
С края на тестото завиваме част от плънката, а вътрешната празна част разрязваме на триъгълници. С всяка част от получените триъгълници завиваме плънката /отвътре навън/.
Полученият солен венец намазваме с жълтък и поставяме в кръгла тава застлана с хартия за печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.