Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Солен пан бриош венец

Солен пан бриош венец

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Солен пан бриош венец
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 6
29/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Освен вкусно, едно ястие трябва да бъде и красиво, пример за това е солен пан бриош венец - ето как да го приготвите"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 150 г бяло
  • пшеничен грис - 150 г фин
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 50 мл
  • краве масло - 30 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 15 г от кубче
  • за плънката
  • салам - 150 г шпеков
  • сирене - 150 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сусам - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете бялото брашно с пшеничения грис. Добавете захарта, солта, натрошената мая, затопленото прясно мляко с водата.

Замесете меко тесто. Докато месите, прибавяйте малко по малко омекналото краве масло. Измесеното добре тесто направете на топка, сложете го в купа, полейте с няколко капки зехтин.

Покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете тестото на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто изсипете на набрашнена повърхност. Разточете го на голям правоъгълник.

Поръсете с натрошеното сирене и нарязания на кубчета салам.

Завийте правоъгълника на руло. С остър нож разрежете рулото на две еднакви части по дължина.

Усучете двата фитила и завийте на кравай. Подпъхнете добре краищата.

Прехвърлете получения венец в застлана с хартия за печене тава. Разбийте с вилица жълтъка с две супени лъжици прясно мляко и една зехтин. С четка намажете бриоша.

Поръсете обилно със сусам.

Изпечете пан бриош венеца на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Извадете готовото печиво, покрийте с кърпа за 5 мин и охладете на решетка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Страхотна рецепта! Малко съм прекалила с плънката и ми се загуби формата, на свърши на мига. Горещо препоръчвам.
29.11.2019 18:45
1
Покажи всички подкоментари