Начин на приготвяне
Лимецовите филии се накисват в купа с вода за 5 мин., след което водата се изцежда.
Пуешката кайма се слага в купа, в която ще се разбърква.
Прибавя се накиснатият лимецов хляб, яйцата 2 бр., подправката за бургери, червеният пипер, солта и олио 50 мл.
Каймата се омесва много добре, завива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 мин.
Гъбите се почистват от пънчетата, измиват се и се нарязват на едро.
Слагат се в уок тиган, заливат се с олио 100 мл., запържват за 10 мин., след което се отцеждат от олиото.
Тава с незалепващо покритие с капак се намазва с олио.
След като каймата е престояла, се разстила в тавата.
Отгоре се поръсва сушеният лук, след което се нареждат запържените гъби.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде в отделна купа.
Прибавят се яйцата 3 бр. и се разбърква много добре.
Със сместа се заливат гъбите.
Печем соления пай в предварително загрята фурна под капак 40 мин. на 180 градуса.
Този солен пай с пуешка кайма и гъби е много сочен и вкусен.