Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с пуешка кайма и гъби

Солен пай с пуешка кайма и гъби

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Солен пай с пуешка кайма и гъби
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Сочен, ароматен и вкусен солен пай, който ще задоволи вкуса и на най-капризните членове на семейството."

Необходими Продукти

  • пуешка кайма - 800 г от гъби
  • универсална подправка - 1 пак. за бургери (или на вкус)
  • лимецов хляб - 2 филии
  • яйца - 2 бр. за каймата + 3 бр. за заливката
  • печурки - 500 г
  • сушен лук - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл за каймата +50 мл за тавата+ 100 мл за запържване на гъбите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовите филии се накисват в купа с вода за 5 мин., след което водата се изцежда.

Пуешката кайма се слага в купа, в която ще се разбърква.

Прибавя се накиснатият лимецов хляб, яйцата 2 бр., подправката за бургери, червеният пипер, солта и олио 50 мл.

Каймата се омесва много добре, завива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 мин.

Гъбите се почистват от пънчетата, измиват се и се нарязват на едро.

Слагат се в уок тиган, заливат се с олио 100 мл., запържват за 10 мин., след което се отцеждат от олиото.

Тава с незалепващо покритие с капак се намазва с олио.

След като каймата е престояла, се разстила в тавата.

Отгоре се поръсва сушеният лук, след което се нареждат запържените гъби.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде в отделна купа.

Прибавят се яйцата 3 бр. и се разбърква много добре.

Със сместа се заливат гъбите.

Печем соления пай в предварително загрята фурна под капак 40 мин. на 180 градуса.

Този солен пай с пуешка кайма и гъби е много сочен и вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: