Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със солта и захарта. Добавете млякото и олиото последователно и при непрестанно разбиване с миксера.
Пресейте брашното с бакпулвера и го сипвайте на части, като разбърквате внимателно с дървена лъжица докато се усвои напълно.
Настържете сиренето Чедър, нарежете колбаса на кубчета, а зеления лук накълцайте - може да ползвате пресен или сушен. Прибавете всичко това към кексовата смес, заедно с подправките и разбъркайте.
Във подходяща формичка, предварително намаслена и набрашнена, сипете част от сместа, колкото да покрие един пръст дъното. Положете изправени твърдо сварените и обелени яйца. Залейте с остатъка, така че да покрива изцяло яйцата.
Печете на 190 градуса около 25 минути или до суха клечка (зависи от фурната). Преди да извадите от формата, изчакайте да изстине почти напълно.
Сервирайте соления кекс поръсен с още от накълцания зелен лук.
Добър апетит!