Начин на приготвяне
Захарта и солта се разбиват с 1 яйце и белтъка от второто, добавя се прясното мляко с активираната в него мая, олиото, водата и брашното.
Измесва се меко тесто, което се намазва с олио и се оставя да втаса.
Тестото се разделя на 3 равни части, всяка от тях се разточва на тънка кора с дебелина 5 мм.
Всяка кора се разрязва на триъгълници.
Във всеки триъгълник се поставя от плънката, приготвена от смесването на натрошеното сирене, настъргания кашкавал и майонезата.
Триъгълниците се завиват от широкия към тънкият край, подреждат се в тава, застлана с хартия за печене.
Млечните солени кифлички се намазват с жълтък и се поръсват със сусам, пекат се на 180 градуса до златист цвят.