Начин на приготвяне
Първо, изпържете гъбите, нарязани на ленти, и извадете в чиния. В същата мазнина сложете главата лук нарязан на дребно. Запържете добре.
Добавете каймата, която също ще трябва да запържите добре и овкусете. Пет минути преди да изключите котлона, добавете гъбите, а след като изключите - и нарязаните кисели краставички. Оставете настрани.
За Бешамела запържете брашното в маслото. Налейте и студеното млякото, като бъркате непрекъснато, за да не стане на бучки. Изчакайте да заври и сложете солта и индийското орехче.
Преди да е готов Бешамелът, сложете топеното сирене и изчакайте да се разтопи.
В тавичка сложете няколко лъжици от Бешамела на дъното. Напълнете палачинките с плънката и наредете в тавичката една до друга.
Излейте всичкия бешамел върху тях и ръснете с кашкавал. Печете солените палачинки до приятна златиста коричка.
Солените палачинки с плънка и бешамел са готови.