Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Солени палачинки с плънка и бешамел

Солени палачинки с плънка и бешамел

Солени палачинки с плънка и бешамел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Някои провят палачинки, но истинските майстори правят солени палачинки с плънка и бешамел"

Необходими Продукти

  • палачинки - 8 бр.
  • кайма - 400 г
  • гъби - 10 бр.
  • лук - 1 глава
  • кисели краставички - 7 - 8 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • сос уотчестър - 1 с.л.
  • кашкавал
  • За бешамела
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 1 бучка краве
  • сол
  • индийско орехче
  • прясно мляко - 500 мл (да не е много гъсто. Ако е нужно, добавете още)
  • топено сирене - 3 - 4 триъгълничета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, изпържете гъбите, нарязани на ленти, и извадете в чиния. В същата мазнина сложете главата лук нарязан на дребно. Запържете добре.

Добавете каймата, която също ще трябва да запържите добре и овкусете. Пет минути преди да изключите котлона, добавете гъбите, а след като изключите - и нарязаните кисели краставички. Оставете настрани.

За Бешамела запържете брашното в маслото. Налейте и студеното млякото, като бъркате непрекъснато, за да не стане на бучки. Изчакайте да заври и сложете солта и индийското орехче.

Преди да е готов Бешамелът, сложете топеното сирене и изчакайте да се разтопи.

В тавичка сложете няколко лъжици от Бешамела на дъното. Напълнете палачинките с плънката и наредете в тавичката една до друга.

Излейте всичкия бешамел върху тях и ръснете с кашкавал. Печете солените палачинки до приятна златиста коричка.

Солените палачинки с плънка и бешамел са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: