Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Разкошен солен кекс за закуска

Разкошен солен кекс за закуска

Разкошен солен кекс за закуска
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Представяме ви победителят в надпреварата - Вкусотийки за закуска - този уникален солен кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • шарена сол - 3 щипки
  • морска сол - 2 щипки
  • олио - 60 мл
  • салам - 100 г шпек
  • кашкавал - 30 г
  • маслини - 8 - 10 бр.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • брашно - 11 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка. Добавя се олиото, киселото мляко с разбита в него сода за хляб и бакпулвера, да шупне и сипваме в купата.

Шпеков салам се нарязва на кръгчета, а те се режат на кубчета, кашкавалът също се реже на кубчета, маслините се почистват от костилката и нарязваме на парченца.

Прибавя се ситно нарязан магданоз, морска и шарена сол. Накрая добавяме брашното и се разбърква с шпатулка, да се смесят продуктите.

Сипваме сместа върху хартия за печене в малка тавичка 24 см. Печем соления кекс в загрята фурна 190-200 градуса около 30 минути, докато клечка, забита в тестото, излезе суха.

Изважда се върху решетка да се охлади леко, нарязваме на парчета и нападаме.

Разкошният солен кекс за закуска е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: