Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка. Добавя се олиото, киселото мляко с разбита в него сода за хляб и бакпулвера, да шупне и сипваме в купата.
Шпеков салам се нарязва на кръгчета, а те се режат на кубчета, кашкавалът също се реже на кубчета, маслините се почистват от костилката и нарязваме на парченца.
Прибавя се ситно нарязан магданоз, морска и шарена сол. Накрая добавяме брашното и се разбърква с шпатулка, да се смесят продуктите.
Сипваме сместа върху хартия за печене в малка тавичка 24 см. Печем соления кекс в загрята фурна 190-200 градуса около 30 минути, докато клечка, забита в тестото, излезе суха.
Изважда се върху решетка да се охлади леко, нарязваме на парчета и нападаме.
Разкошният солен кекс за закуска е готов.