Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен венец от бутертесто

Солен венец от бутертесто

Солен венец от бутертесто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Старомодно е да подарявате букет, вместо това запретнете ръкави и направете този разкошен солен венец от бутертесто"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • лютеница
  • шунка
  • кашкавал - ементал и моцарела
  • босилек
  • бекон
  • жълтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете разрези на тестото в средата под форма на звезда до средата на листа.

Намажете обилно с лютеница. Наредете плътно със шунката и ръснете с кашкавала.

Нарежете босилека на дребно и разпределете равномерно.

Загърнете отрязаните краища, като се стремите максимално да затворите венеца.

По местата, където няма тесто, завийте по едно парче бекон.

Намажете с жълтък и печете до готовност.

Сервирайте с пържени картофи и зелена салата.

Соленият венец от бутертесто е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: