Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран на скара с богата марината

Шаран на скара с богата марината

Шаран на скара с богата марината
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"И пълнен не е лош, но няма по-вкусен шаран от този на скара с богата марината"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг
  • сол - 3 - 4 щипки
  • зехтин - 200 мл
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана добре и го измиваме със студена вода отвътре и отвън. Нарязваме шарана на котлети с дебелина около 1.5 см.

Почистваме, обелваме и нарязваме или с помощта на преса пресоваме чесъна.

В тавичка или дълбока купа започваме да нареждаме рибните котлети. Върху тях поръсваме с черен пипер, сол и чесън.

Ако сме ги поставили в дълбока купа, нареждате още един ред котлети и поръсвате с подправките.

Посипваме с виното, зехтина и сока от лимона, оставяме така да престои за около час.

Включваме скарата, намазняваме и оставяме да се загрее добре, след което слагаме рибените котлети да се пекат.

Държим всяко едно по 5 минути от двете страни, или докато парчетата шаран получат златист загар.

Поднасяме печената риба със салата по желание и резенчета лимон.

Шаранът на скара с богата марината е готов. Поднасяме го с гарнитура от руска салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Стана голяма вкуснотия този Шаран на скара!
06.12.2022 19:31
1
Покажи всички подкоментари