Начин на приготвяне
Картофките ги обелваме и нарязваме на шайби около 1 см и слагаме в тенджера с подсолена вода да се сварят.
Когато са полуготови (за да не се скашкат) ги нареждаме на дъното на тава.
Ако е по-малка тавичката може доминообразно, като леко се припокриват един друг.
През това време, докато се варят картофите, смесвате разбитите яйца с прясното мляко. Моцарелата я нарязвате на колелца, а кашкавала го настъргвате на едро ренде.
След като подредите картофите, заливате с разбитата смес и подреждате отгоре моцарелата.
Лично аз запичам до готовност във фурна с вентилатор от двете страни - около 30-40 минути някъде.
Когато е почти готова запеканката - златиста коричка, наръсвам кашкавала.
След като се запече леко, изключвам фурната и оставям, докато придобие лек загар.
Запеканката с картофи и моцарела е готова.
Коментари