Начин на приготвяне
Нарязваме месото на хапки и запържаваме в мазнината до златисто. Добавяме виното и задушаваме место, докато виното се изпари и месото остане на мазнинка.
Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме предварително нарязаните зеленчуци до омекване.
Връщаме месото при зеленчуците, добавяме две чаени чаши топла вода, захлушваме и оставяме кебапа да се сготви.
Размиваме брашното в доматеното пюре с малко вода и след като месото е готово, добавяме към ястието. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Добавяме пушеното сирене, нарязано на парчета, и след 2-3 разбърквания отнемаме ястияето от огъня.
Вземаме кръгъл селски хляб и изрязваме в кръг част от горната кора под формата на капаче.
Отстраняваме меката част от вътрешността на хляб и на нейно място сипваме готовия свински кебап.
Поръсваме настърган кашкавал върху кебапа.
Със сладкарска четка намазваме кората отвън със зехтин и капачето, поставяме ги поотделно в тавичка и запичаме в предварително загрята фурна само на горен реотан до готовност на кашкавала.
Кебапът в бохча е невероятно ястие, с което можете да изненадате своите гости.
Коментари