Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Кебап в бохча

Кебап в бохча

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Кебап в бохча
Снимка: Мария Симова
1 / 4
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Създадено да впечатлява - свинско в бохча"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 ĸг
  • зехтин - 50 мл (олио)
  • бяло вино - 1 винена чaшa
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 cтpъĸ
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • доматено пюре - 2 c.л.
  • брашно - 1 c.л.
  • пушено сирене - 140 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и запържаваме в мазнината до златисто. Добавяме виното и задушаваме место, докато виното се изпари и месото остане на мазнинка.

Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме предварително нарязаните зеленчуци до омекване.

Връщаме месото при зеленчуците, добавяме две чаени чаши топла вода, захлушваме и оставяме кебапа да се сготви.

Размиваме брашното в доматеното пюре с малко вода и след като месото е готово, добавяме към ястието. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Добавяме пушеното сирене, нарязано на парчета, и след 2-3 разбърквания отнемаме ястияето от огъня.

Вземаме кръгъл селски хляб и изрязваме в кръг част от горната кора под формата на капаче.

Отстраняваме меката част от вътрешността на хляб и на нейно място сипваме готовия свински кебап.

Поръсваме настърган кашкавал върху кебапа.

Със сладкарска четка намазваме кората отвън със зехтин и капачето, поставяме ги поотделно в тавичка и запичаме в предварително загрята фурна само на горен реотан до готовност на кашкавала.

Кебапът в бохча е невероятно ястие, с което можете да изненадате своите гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Страхотна бохча,Миме!Много я обичам,скоро не съм правила.
17.10.2016 08:24
1
Покажи всички подкоментари