Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко бутче в зелева бохча

Пилешко бутче в зелева бохча

Пилешко бутче в зелева бохча
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1
"Супер вкусно и супер ефектно - ястието на баба във фюжън вариант и с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • кайма - 150 г
  • подправки - за кайма (по ваш избор)
  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 голямо листо + малко зелев сок
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително омесваме каймата и я оформяме като кюфте. Зелевия лист приготвяме, като отстраняваме твърдата част.

Кюфтето поставяме върху зелевият лист и отгоре слагаме пилешкото бутче, което предварително сме поръсили с подправка.

Бутчето го поставяме с кокалчето нагоре. Завиваме зелевото листо, като най-отгоре самото бутче го завиваме и завързваме с конец.

Поставяме готовите зелеви бохчи в тавичка с олио. Върху бутчето също поръсваме с олио.

В съда наливаме малко вода и малко зелев сок и печем за около 35-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: