Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Запеканка с макарони, сирене и немски салам

Запеканка с макарони, сирене и немски салам

Запеканка с макарони, сирене и немски салам3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Мислехме да я кръстим най-вкусната запеканка, но името беше заето, затова се спряхме на този вариант"

Необходими Продукти

  • макарони - 150 г по - ситни
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г настърган
  • масло - 1 ч.л. за макароните
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • бял сос
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • салам - 4 - 5 големи кръгчета немски колбас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода по указание за 8 минути и се отцеждат. Сипват се в малка намаслена с олио тавичка, разбъркват се с лъжичка масло, за да не слепват и добавяме натрошено сирене.

Немският колбас се нарязва на кубчета и разпределяме върху макароните.

Загрява се маслото в тиган, сипваме две лъжици брашно, бъркаме за минута и сипваме топло прясно мляко, като непрекъсното се разбърква с телена бъркалка, докато сосът леко сгъсти.

Овкусява се със сол на вкус и черен пипер. Снема се от котлона и оставяме за кратко да се охлади.

Прибавяме предварително разбитите яйца на тънка струя и продължаваме да бъркаме да не се пресекат в соса. Трябва да се получи еднородна смес.

Заливаме отгоре макароните и печем в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Изважда се и поръсваме с настърган кашкавал.

Връща се за още 10 минути да се разтопи и изключваме фурната. След още 5 минути се изважда и нарязваме на порции. Сервираме с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: