Начин на приготвяне
Сложете пилешкото филе да се вари, като във водата добавите пилешкия бульон. След като се свари го нарежете на ситно или накъсайте. Обелете и нарежете картофите на кръгчета и за кратко ги запържете.
Нарежете гъбите и чушката на ивици, а лука и колбаса на ситно.
В тавичка сипете олио и зехтин равни количества, подредете ред от картофите, поръсете от гъбите, месото, колбаса, чушката и лука. Поръсете от подправките и отново ред картофи и от останалите продукти.
Така редувайте докато свършат всички продукти. Отгоре полейте със сметаната и ако е необходимо малко от бульона, в който се вари месото.
Най-отгоре сложете кръгчета от топеното сирене. Сложете запеканката да се пече до зачервяване на сиренето.