Начин на приготвяне
Всички продукти да са на стайна температура, орехите и бадемите смлени, шоколадът и портокаловата кора настъргани.
Вземете две купи. В едната смесете пресятото брашно и бакпулвера, а в другата киселото мляко и портокаловия сок, оставете ги настрани.
В друга купа, разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете мекото масло и настърганите портокалови корички.
При непрекъснато бъркане с шпатула към тях прибавяме, като редуваме от млечната и сухата смес.
Накрая добавете орехите, бадемите, шоколада и стафидите, разбъркате бавно и внимателно до еднородна смес. Изсипете сместа в голяма тава за кейк, застлана с хартия за печене.
Поставете тавичката в предварително загрята на 160 градуса фурна и печете за около 70 минути, изпечения кейк оставете да се охлади и полейте с приготвената предварително глазура, поръсете с декоративните звездички.