Начин на приготвяне
Маслото оставете в съд на стайна температура да се отпусне. Разбийте маслото със захарта продължително време, докато се получи пухкав крем. Добавете 1 по 1 яйцата, содата, която предварително сме разтворили в 1 к.ч. топла вода. Накрая объркайте с толкова брашно, че да се получи възмеко тесто.
3/4 от тестото разстелете в подмазнена тавичка. Отгоре намажете обилно с мармалада, чиито аромат може да подсилите с 2 ванилии, 1 с.л. ром или коняк.
Останалото тесто разстелете така отгоре или може да го объркате с още брашно до получаване на доста по-твърдо тесто. Настържете го върху мармалада, леко притиснете и сложете сладкиша да се изпече в умерено загряна фурна. Поднесете масления сладкиш с мармалад поръсен с пудра захар.
Коментари