Картофена яхния с джолан и бамя
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Картофена яхния с джолан и бамя

Картофена яхния с джолан и бамя

Картофена яхния с джолан и бамя
Снимка: Потребител#183160
1 / 3
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Дали това е най-вкусната яхния, която сме опитвале - определено ДА"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джолана на не големи парчета и сложете в мазнината да се запържи за 5-8 минути, добавете сол и черен пипер.

Обелете и почистете зеленчуците. Морковите нарежете на колелца, картофите и лука на по-големи парчета, чесъна и магданоза на ситно.

Поръсете с кимион, червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и сипете виното.

Всичко заедно се вари на слаб котлон за 40 минути. Бамята се слага 20 минути след всички други зеленчуци.

Извадете и поднесете яхнията с накълцан магданоз.

Картофената яхния с джолан и бамя е готова.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: