Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кисело зеле с пилешки плешки

Кисело зеле с пилешки плешки

Кисело зеле с пилешки плешки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Никой не може да отрече, че това е една от абсолютните класики в родната кухня"

Необходими Продукти

  • пилешки плешки - 6 бр.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле и го сложете да се вари, като поомекне добавете чашка ориз.

Варете до сваряване на ориза. Пилешките плешки запържете в тиган с повече мазнина.

Извадете плешките и с останалата мазнина, като прибавите червен пипер, хубаво разбъркайте зелето.

Изсипете в тавичка и подредете плешките, печете до оставане на мазнина и запичане на месото и зелето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: